lbjlogogrunge

Pianisten Lars Boye Jensen er født i 1957 og er uddannet ved Det Jyske Musikkonservatorium. Siden har han haft en broget karriere, der spænder fra klassisk til jazz.

Akkompagnatør
I tidens løb har Lars Boye Jensen haft talrige opgaver for radio og TV. Han har også været kapelmester i mange revyer og på Århus Teater, Det danske Teater og Den danske Skueplads. Desuden har han akkompagneret flere hundrede folkekære kunstnere fra Finn Ziegler til Kirsten Siggaard.

Solist
Den århusianske pianist har også optrådt som solist. Han har også indspillet syv solo-cd’er og været en flittig gæst i musikforeninger, kulturhuse og kirker over hele landet.
Senest har han skrevet den første bog på dansk om George Gershwin. Den blev af anmelderne betegnet som en velskrevet og lettilgængelig introduktion til den amerikanske komponist.

MRA0071BWnormal

Klaverets guldalder
Lars Boye Jensen har en forkærlighed for musik fra klaverets guldalder – en epoke der begyndte i midten af 1800-tallet. I de næste godt 100 år blomstrede klavermusikken med Liszt, Rachmaninov og Gershwin som ledende skikkelser Ganske vist var disse pianister meget forskellige. Men der var også tale om et åndeligt slægtskab hvor klaveret i langt højere grad end i dag blev opfattet som et mål i sig selv: Et Selbstzweck.

En meget yndet stil på den tid var de såkaldte parafraser og transskriptioner. Det var orkestermusik, som blev spillet i fængende udgaver for klaver. Desværre bliver denne genre spillet alt for sjældent nu om dage. Det er trist, for den byder stadig på boblende livskraft. Og dertil masser af udfordring – såvel for lytteren som for udøveren!